IT

Informasjonsteknologi er en viktig del av hverdagen til alle. Vi bruker IT og data i det meste vi gjør. Vår smarte telefon er en liten datamaskin og vi bruker datamaskiner på jobb. Om vi er rørlegger eller snekker så loggfører vi det meste av det vi gjør med tablets eller på andre instrumenter som kan ta i mot data. Dette fordi vi da lettere kan dele disse dataene med andre. Banker er ingen unntak. Selv om banker er veldig treige så begynner de å komme seg nå, bedre enn før. Det viktigste for banker er å forstå og se muligheter i teknologi. Vi ser at kryptovaluta har gjort sitt inntog og visst at de lett kan erstatte noen av de oppgavene bankene gjør.

Digitalisering

Bankene digitaliserer sine tjenester. Det merker vi veldig godt. Vi får plutselig tilgang på banken på en helt annen måte enn tidligere. Nå har bankene apper som gjør at vi kan gå inn og styre ganske mange funksjoner fra mobiltelefonen. Det gjør at det er mye lettere for oss å være med på hva som skjer ganske hurtig etter at det har skjedd eller at vi kan være med på direkten og styre våre egne penger eller tjenester. Banker har tatt steget inn i tilrettelegging for kjøp av aksjer, slik at dette også kan gjøres på telefon. Vipps er kanskje en av de beste tingene som har kommet på markedet i det siste. Dette er et produkt som DNB startet og gir oss muligheten til raske pengeoverføringer til venner, bedrifter og andre steder. Det går på sekundet og man trenger ikke å vente i det hele tatt.

Internettsider

Bankene er kjent for å være veldig treige. Før var det vanlig at det fleste banker hadde en bygning i hver bygd og at disse bygningene var fylt opp med bankfunksjonærer som styrte med det ene og det andre. Det var ofte vanskelig å vite hva folk styrte med. Ting har forandret seg veldig. Nå er det digitalisering som gjelder. Det har ført til veldig mange gode internettsider hvor du kan gjøre det meste av tjenester selv. Om du skal betale noe innland eller utland så kan du gå inn på en datamaskin å gjøre det selv. Du trenger ikke å gå innom kontoret for å gjøre det der. Det blir tungvint og dyrt for alle.

BankID

En av de beste oppfinnelsene i Norge det siste 10 året er BankID. BankID er et dataprogram som hjelper deg og meg til å identifisere oss. Den eies av de fleste banker som også bruker dette. Sikkerhet er viktig for banker og dets kunder, så da er det fint med et program som hjelper til med å gjøre dette på en ryddig og enkel måte. BankID kan brukes til å logge inn hos myndigheter også. På denne måten har du tilgang til det meste med denne brikken.