Billige strømselskaper

Fra tid til annen lønner det seg å sjekke strømprisene hos de ulike energiselskaper. Det er mange å velge i blant og derfor er også konkurransen om kundene hard. Faktisk finnes det mer enn 100 ulike strømleverandører og du kan som kunde velge akkurat hvem du måtte ønske. Det eneste du ikke kan velge selv er nettleverandøren, dette ligger fast og du må bruke den netteier som er i det området hvor du bor. Men om du bor på Østlandet så er det ingenting i veien for å få selve strømmen fra Finnmark, om prisene er de beste der. Derfor bør du ta en prissjekk med jevne mellomrom og se om det er penger å spare på strømmen.

En vanlig husholdning i Norge bruker en god del penger på strøm i året og derfor er det potensielt penger å spare ved å velge en billigere leverandør. Det er mye enklere å bytte strømleverandør enn det mange tror og det tar kun fem minutter, så ordner energiselskapene resten seg imellom. Skal du flytte for deg selv for første gang, så kan du jo like gjerne velge en av de billigste selskapene med en gang.

Hvordan finne de billigste energiselskapene?

Det finnes flere nettsider hvor man kan sjekke prisene på strøm. De fleste velger gjerne en spotprisavtale og her er det tilleggskostnadene som avgjør hvilket selskap som er det billigste. Du bør derfor sjekke hva de enkelte leverandører har av månedlig påslag og kWh påslag, inkludert de lovpålagte el sertifikat kostnader. Da finner du de billigste energiselskapene. Vi har også sammenlignet og funnet frem til fem billige selskaper.

AKRAFT

AKRAFT er en av de nyere aktørene på markedet, men har på kort tid etablert seg som en av de billigste strømleverandørene. Når vi ser på spotprisavtalen, så kan du velge en bindingstid på seks måneder. Da får du i denne perioden en rabatt på 0,5 øre pr. kWh, på spotprisen og du betaler ingen fastpris. Etter denne perioden må du betale en fastpris på kr 39 pr. måned og et tillegg på spotprisen på 3 øre pr. 3 kWh. Men det er fortsatt en av de rimeligste strømavtalene.

Fjordkraft

Dette energiselskapet er blant de største på Vestlandet og de både produserer og selger strøm. Du kan velge en spotprisavtale og får da en av de billigste prisene pr. kWh i landet. Du betaler et påslag på 3,49 øre pr. kWh og et fast beløp på kr 39 pr. måned. Her er det ingen bindingstid.

Gudbrandsdalen Energi

Her bør du velge avtalen Markedskraft, om du skal ha den billigste strømprisen hos GE Energi. Du betaler et 6,40 øre pr. kWh på spotprisen, men det blir ikke lagt til noe fastbeløp og du må heller ikke binde deg. Gudbrandsdalen Energi har også i lang tid ligget helt i toppen på de ulike prissammenligninger.

NorgesEnergi

NorgesEnergi er en de mest populære strømleverandørene i Norge og samtidig en av de rimeligste. Her kan du med strømavtalen, strøm til lavpris, få strøm til spotpris + et påslag på 3,60 øre pr. kWh. Du må betale et månedlig fastbeløp på kr 27 ved siden av. Det er et krav om at du må bruke eFaktura, men det er ingen bindingstid på avtalen.